Julkaistu 19.12.2017

DIY joulukuusi -kattausalusta

Jouluna on hauska kattaa kauniisti jo aamupuurolla. Jos vieraita kerääntyy kotiin enemmänkin, voi kattausta jatkaa kertakäyttöastioin. Hyödynnä kattauksessa kauden herkkuja ja kukkia tai askartele huovasta kuusikoristeet lautasliinoille.

Aattoaamuna keräännytään joulupuurolle koko suuren suvun voimin. Tavataan isolla porukalla ja toivotellaan hyvät joulut, ennenkuin hiljennytään kodin rauhaan. Lautasia ei riitä kaikille, mutta onneksi pöytään voi kattaa kauniit palmunlehtilautaset. Huovasta leikkaamalla askarrellut kuusen muotoiset suuret lautasliinarenkaat pitävät lautasliinat kivasti paikoillaan. Väliin voi vielä sujauttaa kasvin tai vaikka lusikankin. Lautasen alle on kiedottu hopean väristä tähtinauhaa.

Huopaisten kuusien askartelua varten tarvitset vain hiukan jämäkämpää huopakangasta, sakset ja kaavat, joiden avulla kuusien leikkaaminen on helpompaa. Yhdestä A4 kokoisesta huopa-arkista askartelet kaksi kuusikoristetta, mitä suurempi huopapala, sen paremmin kuusia saa sommiteltua sille limittäin ja hukkaa syntyy näin vähemmän.

Tulosta kaavat, leikkaa kaavat irti paperista ja aseta huopapalan päälle. Leikkaa ääriviivoja pitkin. Aseta leikkuualustalle ja vedä mattopuukolla kaksi viiltoa kuusen keskelle. Valmis!

Ps. Edellinen luukku avattiin Pop up kemujen Facebook-sivuilla, jossa yksi onnekas voitti Annika Välimäen ihastuttavan viikkopäivyrin vuodella 2018. Muista siis seurata meitä myös somessa.


Ostoskorisi on tyhjä