Synkät syysillat kaipaavat myös keijumaista kosketusta. Halloween DIY Dress up -sarjamme jatkuu tyttöjen suosikkiasulla, ainakin prinsessan vahvalla kilpailijalla. Vuorossa on nimittäin hempeän keijutytön kotona valmistuva naamiaisasu.

Suloisen keiju-asumme pohjalla on Vimmacompany:n Maailma muovautuu -kuosin vihreä versio. Keijukaisella on päällään peruskäyttövaatteet,leggingsit ja pitkähihainen trikoopaita. Vihreiden vaatteiden päälle on askarreltu keijumainen kostyymi. Keijun asu koostuu itse tehdystä tyllihameesta (jota ei ommella, vaan solmitaan), kasvikranssista, siivistä ja taikasauvasta. Mukaansa keijukainen on saanut vielä vihreän, tyllinauhalla päällystetyn ilmapallon.

Keijuasua varten tarvitset:

  • Tyllinauhaa, esim kahdessa ei värissä. Runsaan tyllihameen tekemiseen tarvitset noin kaksi rullaa tyllinauhaa.
  • lapsen vyötärön mittaisen pätkän leveää kuminauhaa
  • kepin taikasauvaa varten
  • erilaisia silkkinauhoja tai muita nauhan pätkiä
  • tekoköynnöskasvia
  • kuitukangasta

DIY tyllihame

Solmimalla tehtävää tyllihametta varten tarvitset vain kuminauhan ja tyllinauhaa. Aloita leikkaamalla kuminauhasta lapsen vyötätölle sopiva pätkä ja leikkaa tyllinauha sopivan mittaisiksi paloiksi. Me käytimme tyllinauhan leikkaamiseen A4 -kokoista pahvin palaa, jonka ympärille nauhaa kiedottiin ja leikattiin sitten toiselta pitkältä sivulta auki. Lopputuloksena oli siis noin 60 cm mittaisia tyllinauhapätkiä. Tyllinauhat kiinnitetään lenkillä kuminauhaan. Katso ohje esim. Nappikauppa Punahilkasta (josta saa myös tyllinauhaa). Mitä enemmän tyllinauhaa, sitä runsaampi hame.

DIY siivet

Mietimme tovin miten toteutetaan oikeasti helpot keijun siivet. Erilaiset ompelua tai rautalankavirityksiä vaativat vaihtoehdot eivät tuntuneet helpoilta ja houkuttelevilta. Sitten päädyimme kuitukankaasen. Siipien pituudeksi tulee noin 60 cm, ja kerroksia tarvitaan useampia, eli jos hankit esim. 2 metriä kuitukangasta ja laskostat sen kolmeen osaan, saat kolmikerroksiset siivet. Siipiä tulee kahdet, molemmille olkapäille, joten yhteensä tarvitaan 4 metriä kuitukangasta. Aloita siis taittamalla kangasta päällekkäin ja leikkaa sitten siipien muoto oheisen kuvan mukaisesti.

Sido siivet keskeltä kiinni silkkinauhalla ja pöyhi mieleiseksi. Siivet saat keijukaisen selkään vetämällä silkkinauhan ristiin selässä ja kiinnittämällä siipi ompelemalla tai sitomalla yläselkään, hieman olkapään alapuolelle.

DIY taikasauva

Taikasauvan valmistaminen on lasten lempihommaa. Samalla syntyy taikasauvoja keijuille, noidille ja velhoille. Anna lasten leikata sopivat koristeet ja auta päällystämään esim. luonnosta löytynyt keppi tai muu ohut rima sopivan värisellä silkkinauhalla. (kuumaliima on oiva apu kiinnittämiseen). Kiinnitä sitten eri pituisia nauhoja ja muita koristeita taikasauvan päähän.

DIY kranssi köynnöksestä

Vaikka aidot kukkakranssit ovat supersuloisia, voit hyvin tehdä kestävämmän version keinokasveista. Me teimme yksinkertaisen vihreän kranssin yhdistämällä lapsen pään ympäryksen mukaisesti kiedottuun rautalankaan erilaisia vihreitä tekoköynnöskasveja. 

Ostoskorisi on tyhjä