Mitä tehdä lasten synttäreillä, jos niitä ei halua järjestää kotona ja toiveissa olisi jotain muuta kuin aktiviteettipuistojen tarjoama ohjelma ja puitteet? Pop up kemut kävi tutustumassa Lasten ja nuorten arkkitehtuurikoulu Arkkiin, jossa järjestetään tilauksesta myös lasten syntymäpäivätyöpajoja. Suosittujen Karkkitehtuuri- ja Syötävä kaupunki -syntymäpäivätyöpajojen lisäksi valittavana on erityisesti kouluikäisille tytöille sopiva Fashion Design -työpaja, jossa jokainen juhlavieras sukeltaa muodin maailmaan ja suunnittelee, sekä askartelee itselleen käsilaukun. Kurkista miten sujui Fashion Design -työpaja kahdeksan vuotiaiden tyttöjen kanssa!

Me Pop up kemuissa suhtaudumme intohimolla juhlien järjestämiseen ja tiedämme, että juhlat on joskus kiva pitää muuallakin kuin kotona. On mukavaa löytää uusia ideoita syntymäpäivien ohjelmaan, mutta kiven alla ovat sellaiset tilat, joihin saisi viedä oman mielen mukaiset koristeet ja tarjottavat. Arkkitehtuurikoulu Arkissa järjestettävien synttärityöpajojen kesto on kaksi tuntia, joista ensimmäinen on Arkin ohjaamaa rakentelua ja toinen tunti omaa synttäriohjelmaa. Sankari perheineen voi viedä paikan päälle juuri ne koristeet ja tarjoilut, jotka itse haluaa ja laadukas ohjelma takaa sankarille ja vieraille ikimuistoisen syntymäpäivän. Mukavaa on myös se, että juhlaseurue pysyy yhdessä tilassa.

Pop up kemut pyyhälsi Arkkitehtuurikoulu Arkkiin mukanaan värikkäät koristeet ja työpajan teemaan ja tyyliin sopivat kattaustarvikkeet. Paikalle on hyvä saapua reilusti ennen juhlaväkeä, jotta tilan koristelulle ja kattamiselle jää aikaa ennen ohjelman alkua. Arkkitehtuurikoulun tiloissa näkyy tekemisen meininki. Luokkahuoneissa on esillä opiskelijoiden töitä ja hyllyt notkuvat askartelumateriaaleja. Tila sopii mainiosti kaikille taiteilijoille!

Muista nämä kun järjestät juhlat kodin ulkopuolella:

  • Tutustu etukäteen puitteisiin, paikan mahdollisuuksiin ja rajoitteisiin.
  • Valitse koristeet ja kattaustarvikkeet niin, että ne muodostavat paikan päällä hyvän kokonaisuuden. Muista ettet voi vaikuttaa ympäristöön!
  • Vaitse mukana kulkevia koristeita, jotka eivät mene helposti rikki. Esim. ilmapallot valitsemissanne sävyissä tekevät juhlan tilaan kuin tilaan. Osa palloista voi olla valmiiksi heliumilla täytettyjä. Tarvittaessa paikan päällä voi puhaltaa lisää palloja.
  • Varaa mukaan kattauksessa tarvittavat astiat. Valmista kaikki mahdollinen kotona valmiiksi ja mikäli mahdollista tuo paikan päälle tarjoiluastioissaan. Muista kakkulautanen, kakkulapio, tarvittava määrä mukeja, lautasia, lautasliinoja ja ruokailuvälineet.
  • Ota mukaan pöytäliina tai kaksi. Esim. pellavainen valkoinen pöytäliina ei kaipaa silitystä, sopii monen kattauksen pohjalle ja on helppo pestä juhlien jälkeen.

Pop up kemut vei synttäreille mukaan nämä kattaustarvikkeet:

Juhlavieraiden saavuttua paikalle pääsimme ensin sukeltamaan muotisuunnittelun maailmaan, kun synttärityöpajan ohjaaja kertoi vieraille päivän ohjelmasta ja näytti pienen alustuksen, joka inspiroi ja vei ajatuksia oman käsilaukun suunnitteluun. Pöydällä odottivat jo valmiina herkulliset koristeet ja lapset ryhtyivät suunnittelemaan omia käsilaukkujaan.

popupkemut-lastenjuhla-synttari-arkki-fashion-askartelumateriaali.jpg

Käsilaukun valmistaminen alkoi sopivan käsilaukkumallin ja koristeiden valitsemisesta. Herkullisesta valilkoimasta jokainen löysi itselleen mieleisen värin ja mallin.

Koristeiden kiinnittäminen käsilaukkuihin sujui helposti liimalla. Päivän teemaksi alkoi hyvin pian muodostua more is more, sillä niin moni koristeista oli yksinkertaisesi liian kaunis pöydälle jätettäväksi :)

Lapset jaksoivat keskittyä luomuksiinsa ja askarteluun innokkaasti. Jokaisesta käsilaukusta tuli erilainen ja niitä esiteltiin innokkaasti.

Synttärityöpajan ohjattu osuus kesti hyvin tarkalleen sille varatun ajan, eli tunnin, jonka jälkeen juhlaväki siirtyi herkkujen ääreen. Juhllien kesto ja järjestelyt vastasivat täysin sankarin ja vieraiden toiveita! Oli mukavaa, että juhlien ohjelmanumerosta vastasi muu kuin sankarin perhe. Sillä välin kun juhlaväki askartelee aikaa jää vielä tarjoilujen esiin laittamiseen ja lapsiin, sekä tekemiseen ehtii keskittyä ihan eri tavalla kun kaikki vastuu tapahtuman kulusta ei kuulu perheelle.


Lasten ja nuorten arkkitehtuurikoulu Arkissa järjestetään tilauksesta lasten syntymäpäivätyöpajoja. Työpajoissa voi oppia hauskalla tavalla arkkitehtuurin alkeita kun arkkitehtiohjaajan johdolla rakennetaan yhdessä maistuvista materiaaleista rakennuksia tai kokonaisia kaupunkeja. Syntymäpäivätyöpajojen vaihtoehtoina ovat Karkkitehtuuri-, Syötävä kaupunki-, LEGO® palapelikaupunki ja Fashion design -työpajat. Työpajoihin sisältyy hauska opetuksellinen osuus. Juhlien kesto on kaksi tuntia, joista ensimmäinen tunti Arkin ohjaamaa rakentelua ja toinen tunti omaa synttäriohjelmaa. Ennen ja jälkeen on puoli tuntia järjestely- ja siivousaikaa. Synttäreitä järjestetään Arkin Helsingin opetuspisteessä Kaapelitehtaalla. Synttärit voi järjestää pääkaupunkiseudulla myös kotona tai muussa sopivassa paikassa.

Tustustu työpajoihin ja Arkin toimintaan tästä!

Ostoskorisi on tyhjä