Julkaistu 20.06.2016

DIY juhannusruusut

Kesän kaunein juhannusruusu kukkii kattauksissa, koristeluissa tai kesäkampauksen koristeena. Tee itse kauniit ja helpot paperiruusut. Tarvitset vain paperia, sakset ja liimaa.

Yhdistele kesäjuhlien koristeluissa luonnon kukkia ja paperikukkia. Kata mökillä isommalle porukalle reilusti kauniit kertikset ja yhdistele kaapeistä löytyvät astiat rennosti keskenään. Monikäyttöinen paperiruusu sopii juhlakattauksen koristeeksi tai useammalla ruusulla toteutat vaikka kauniin koristenauhan kuistin kattoon tai noutopöydän somisteeksi.


DIY paperiruusu

  • Valitse sopivan väristä A4-kokoista paperia tarvittava määrä
  • Etsi sopivan kokoinen lautanen tai muu pyöreä muoto, joka kattaa paperin mahdollisimman hyvin reunasta reunaan (tai käytä harppia ja piirrä ympyrä).
  • Leikkaa ympyrä paperista ja aloita sitten spiraalin leikkaaminen ulkoreunasta kohti keskustaa (mikäli haluat, voita piirtää spiraalille apuviivat, mutta se on melko tarpeetonta, sillä spiraalin ei tarvitse olla symmetrinen tai reunan suoraa). 
  • Aloita paperin kierittäminen esim. kynää tai tikkua apuna käyttäen spiraalin päästä ulommaiselta kehältä. (Tee napakka spiraali niin, että ruusun muoto syntyy ja pysyy hyvin jo ilman liimaa.)
  • Avaa spiraali haluamaasi runsauteen ja liimaa (mieluiten kuumaliimalla) ruusu pohjasta kasaan ja lisää liimatippa tarvittaessa joidenkin terälehtien kohdalle.

Katso video.

Mökille ja kesän juhliin sopivat eritisen hyvin palmunlehtilautaset, joita löytyy kaupastamme useassa koossa. Kestävät, kauniit ja tietenkin täysin biohajoavat lautaset on helppo yhdistää erilaisiin astioihin ja niistä on mukava syödä. Palmunlehtikulhoja voi käyttää myös tarjoiluun.

Puiset aterimet, luonnonkukat ja lautasliinat viimeistelevät kepeän kesäkattauksen.

Ostoskorisi on tyhjä